L’ús de tauletes creix un 219% entre majors de 65 anys

0

Un estudi apunta que el 91% dels internautes es connecten a la xarxa per mitjà d’un smartphone. En total, 23 milions d’espanyols accedeixen a Internet cada dia

L’ús d’internet puja un 11% i el de les tauletes tàctils un 219% entre les persones de més de 65 anys, segons les dades de la XVII edició del seu informe anual ‘La Societat de la Informació a Espanya’ corresponent al 2016, editat per la Fundació Telefònica i fet públic aquest divendres 24 de febrer.

La investigació ha estat presentada a l’auditori d’Espai Fundació Telefònica a Madrid, i ha comptat amb l’assistència del secretari d’Estat per a la Societat de la Informació i Agenda Digital, José María Lasalle Ruiz; el president de Telefònica d’Espanya, Luis Miguel Gilpérez; i el director general de la Fundació Telefònica, José María Sanz-Magallón. També estava prevista la participació del president de la Fundació Telefònica, César Alierta, que no ha pogut assistir per un compromís institucional.

D’aquesta manera, l’informe mostra que, entre les persones de més de 65 anys, augmenten en 13,1 punts percentuals aquells la primera motivació dels quals per connectar-se és l’oci; mentre que també s’incrementa en 8,8 punts percentuals el percentatge dels joves que utilitzen internet per a l’educació i baixa 7,5 punts els que es connecten per a l’oci com a primera motivació.

En aquest context, la recerca ressalta que més de 23 milions d’espanyols accedeixen cada dia a internet, xifra que suposa al voltant de 800.000 més que un any abans. D’aquesta manera, el 2016 Espanya supera els 27,7 milions d’usuaris (1,9 punts més que en 2015).

Per suports, el 91,7% dels internautes es connecta amb un ‘Smartphone’, 3,5 punts més que un any abans, al mateix temps que l’accés amb l’ordinador cau 5,1 punts fins al 73,1% dels internautes. A més, un 15,2% de les llars es connecten a internet des de la televisió, i ja existeixen 5,8 milions de subscriptors de la televisió de pagament.

Respecte a la seguretat a la xarxa, l’informe apunta que el 87,9% (2,7 punts més que fa un any) assegura que les dades els pertanyen a ells i no a les empreses que ofereixen serveis d’internet, de manera que creuen que hauria de ser possible identificar i esborrar les dades personals. Així, la informació que volem protegir és la relativa a dades personals (82,2%), fotografies i vídeos personals (77,9%), historial de navegació (67,9%) i historial de cerques (67%). El 83,1% dels internautes deixarien d’utilitzar un servei si no segueix les normes de control de la privadesa.