Madrid Games Week 2015: L’imprescindible

  0

  MGW

  Un repàs al més destacat de la tercera edició de la Madrid Games Week 

  Durant els 3 dies vinents, la Fira de Madrid (IFEMA) es converteix en la seu mundial dels videojocs. Després del primer dia exclusiu per la premsa i els professionals, la Madrid Games Week obre les seves portes al públic fins diumenge. L’edició actual compta amb gairebé el doble d’espai respecte l’any 2014 i preveu una entrada que justificarà l’ampliació, tenint en compte que la venda anticipada d’entrades online i la física als establiments GAME s’ha exhaurit. Fins al dia 4, les grans empreses d’àmbit mundial i nacional com Activision, Electronic Arts, PlayStation, BANDAI NAMCO Entertainment Ibérica o Badland Games, tenen una oportunitat idònia per oferir les seves novetats al públic.

  Les estrenes a l’abast del públic

  Un dels principals atractius de la Madrid Games Week és la possibilitat d’obtenir un petit tast als títols que encapçalaran les llistes de novetats del pròxim nadal de primera mà . Pel que fa a l’edició de 2015, els protagonistes són Assassin’s Creed Syndicate, Star Wars Battlefront i Uncharted: The Nathan Drake Collection. La primera, la nova iteració de l’anualitzada saga d’assassins d’Ubisoft, presenta aquest cop la ciutat de Londres durant l’era victoriana, amb la primera entrega amb dos protagonistes. L’univers de La Guerra de les Galàxies, d’altra banda, torna coincidint amb l’estrena del setè llargmetratge de l’univers iniciat per George Lucas amb un videojoc centrat en l’experiència multijugador, amb grans batalles massives plenes d’espectacularitat. La trilogia de l’homòleg d’Indiana Jones als videojocs, Uncharted, també estarà disponible dies abans de la seva estrena, l’imminent 7 d’octubre.

  Captura de Star Wars Battlefront
  Imatge promocional ‘ingame’ de Star Wars Battlefront

  Un punt de trobada de competicions, famosos i artistes

  Els més professionals també compten amb un important protagonisme aquest any. La Madrid Games Week 2015 és la seu on tindrà lloc l’eliminatòria de Fifa 16 per elegir al representant espanyol de l’ESWC, una de les competicions mundials més importants. Però el simulador esportiu no serà l’únic on s’enfrontaran els més experimentats; durant aquest cap de setmana també s’hi disputaran les competicions nacionals de Call of Duty, Counter Strike i HearthStone.

  Captura de Fifa 16
  Imatge ‘ingame’ de Fifa 16

  Un dels punts forts dels més joves és l’assistència de YouTubers com TheGrefg, Coollife o NexxuzHD, gent que es dedica de manera professional als seus canals de vídeos.  Seguint amb l’apartat més fanàtic, els enamorats dels ‘cosplay’ també rebran la seva dosi de satisfacció amb l’assistència confirmada de diferents experts en l’art de les disfresses sobre videojocs, còmics japonesos i ciència ficció en general. Seguint amb els còmics, aquest any s’estrena un espai conegut com “La Isla”, un punt de reunió entre artistes consagrats i nous talents de la novel·la gràfica.

  L’actualitat al debat amb diferents conferències

  La Madrid Games Week 2015 també té com a objectiu convertir-se en un espai de reflexió sobre el panorama actual. L’edició d’aquest any compta amb un seguit de conferències i fòrums que giren sobre quatre eixos principals: el paper de la dona, la creixent demanda formativa, els YouTubers i la Realitat Virtual. El fòrum està organitzat pel congrés internacional Gamelab, amb seu anual a Barcelona, i pretén generar un debat encarat als reptes presents i futurs de la industria del videojoc.