Maduro anuncia un augment del 30%

0
Nicolás Maduro
WIKIMEDIA COMMONS
Nicolás Maduro
WIKIMEDIA COMMONS

Al salari mínim de Veneçuela

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha anunciat aquest dimecres un augment del 30% en el salari mínim, amb l’objectiu de “protegir els treballadors veneçolans“, i alhora modifica la base de la cistella d’alimentació bàsica -coneguda com a ‘Cistella Tiquets’- a l’1,5%.

El salari mínim passarà de 7.421,66 bolívars (1.180 dòlars) a 9.649 bolívars (uns 1.535 dòlars), que es complementa amb els anomenats ‘tiquets d’alimentació’, que suposa uns 6.750 bolívars (a prop de 1.075 dòlars). Així, Maduro afirma que els treballadors tindran un ingrés mínim integral de 16.399 bolívars (més de 2.600 dòlars).

Segons el mandatari veneçolà, aquest augment va “molt més enllà” del que serà la inflació durant el 2015, que podria arribar a un 80%, segons estimacions del Banc Central de Veneçuela (BCV) i de l’Institut Nacional d’Estadístiques (INE) a les quals s’ha referit el mateix Maduro.

Aquest augment salarial es començaria a aplicar a partir del pròxim 1 de novembre, poc abans de les eleccions parlamentàries -del 6 de desembre-, en què el Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV) podria perdre la majoria a l’Assemblea Nacional.

En aquest context, Maduro ha criticat que la dreta “pretengui negociar el futur de la Pàtria amb el Fons Monetari Internacional (FMI)”, tal com informa el diari veneçolà ‘El Universal’. “A Veneçuela no hi ha oposició, el que hi ha és contrarevolució, una dreta apàtrida que el que fa és conspirar”, ha remarcat.