El President de Veneçuela ha criticat els diaris espanyols per fer una brutal campanya i ha anunciat una contraofensiva. La situació es dóna un dia després de la declaració d’Estat d’Excepció

En mig de la crisi veneçolana, el president del país, Nicolás Maduro, ha denunciat una “brutal” campanya contra el Govern des de la premsa espanyola. Les acusacions s’han portat a terme un dia després de la declaració de l’Estat d’Excepció i d’Emergència econòmica que l’Assemblea Nacional de Veneçuela, controlat per l’oposició, ha refusat.

Maduro, qui s’ha declarat víctima de la conspiració internacional per derrocar el seu Govern, ha fet referències explícites als diaris espanyols El País, El Mundo, ABC i La Razón i fins i tot, ha nomenat els autors de les peces de Veneçuela.  El President ha instat a “els estúpids oligarques” a preocupar-se pels problemes espanyols. “¿És que Espanya no té problemes? (…) ¿O és que Espanya és un paradís?” ha dit Maduro. Fins i tot ha ironitzat amb la possibilitat de presentar-se a unes eleccions a Espanya.“Crec que si em llanço com a candidat en les eleccions en Espanya, les guanyo, ha dit.

El President ha anunciat una “contraofensiva” política per fer front a les amenaces i agressions que rep el seu país des de l’exterior i que, segons Caracas, giren entorn de l’eix Miami-Madrid-Bogotà. Per a Maduro, “hi ha una gran quantitat d’atacs” d’Espanya i ha mencionat que hi ha una “obsessió”. Tot, segons ell, amb l’objectiu de “muntar un escenari de violència per justificar una intervenció de caràcter militar”, tal com Maduro exemplifica amb el fets de Líbia en 2011, quan va ser derivat el règim de Gadafi.

 

L’oposició refusa l’Estat d’Excepció

Maduro va decretar l’Estat d’Excepció i d’Emergència Econòmica que li dóna grans poders per governar. L’Assemblea Nacional de Veneçuela, qui controla l’oposició, ho ha refusat. Segons, els legisladors és “inconstitucional” que el mandatari tingui tots els poders. Els líders opositors continuaran amb els plans de protestar per exigir el referèndum sobre el mandat de l’actual President.