Maduro, decidit a investigar si Espanya finança a l’oposició

0
Nicolás Maduro
Foto: Europa Press

Les “evidències de grans quantitats de diners” que, segons Maduro, vénen de Madrid arriben quan l’Assemblea veneçolana vol investigar a Podemos

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, vol investigar si l’oposició del seu país ha rebut finançament il·legal de la dreta espanyola i del poder “financer i mediàtic”. Així s’ho ha sol·licitat a la ministra d’Exteriors i cancellera del país, Delcy Rodríguez, qui ha de demanar “per les vies legals” la investigació als organismes corresponents a Espanya.

La sol·licitud de Maduro arriba després que una comissió de l’Assemblea Nacional veneçolana decideixi que investigarà si el Govern de l’antic president del país, Hugo Chávez, va finançar a Podemos. Segons el president de la Comissió Permanent de Controlaria de l’Assemblea Nacional de Veneçuela i l’encarregat de portar a terme la investigació, Freddy Guevara, entre els investigats estaran Pablo Iglesias, Carlos Monedero i Jorge Verstrynge.

L’objectiu de la investigació és saber si els pagaments de 7 milions d’euros realitzats pel Govern veneçolà per assessories i suport tècnic van ser desviat a la fundació Centre d’Estudis Polítics i Socials (CEPS). A aquesta fundació estan lligats alguns membres actuals del Podemos.

Davant de la investigació a Podemos, ara Maduro declara que volen investigar, per la seva part, a la dreta espanyola i el poder financer per veure si han finançat il·legalment a l’oposició veneçolana. “Tenim moltes evidències de grans quantitats i sumes de diners per desestabilitzar Veneçuela des de Madrid, a través de comptes de gent multimilionària, des de partits polítics de la dreta espanyola, des del sector corrupte de la dreta espanyola”, ha manifestat Maduro.

A més, ha afegit que el seu Govern farà “una consulta ràpidament amb els millors bufets per fer justícia i que es detingui l’allau de diners per intervenir a Veneçuela”, ja que, segons el president veneçolà, tenen “molta informació de la compra de pisos, de la contractació de lobbies, de bufets que cobren xifres multimilionàries de diners”.