El president veneçolà adverteix: “Que ningú es fiqui amb Veneçuela, els problemes dels veneçolans els resoldrem nosaltres”

 

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha criticat aquest dimarts l’actitud “intervencionista, racista i colonialista” del president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, qui ha dit que la situació política i econòmica veneçolana “no és bona” ha demanat als seus dirigents que converteixin Veneçuela en un país “lliure” i “democràtic”.

“Que ningú es fiqui amb Veneçuela, els problemes dels veneçolans els resoldrem nosaltres, són nostres, de ningú més, que el president d’Espanya s’ocupi dels desnonaments, de la gent sense habitatge, que s’ocupi de la desocupació que ronda milions d’espanyols, de la desocupació precària”, ha respost el mandatari veneçolà.

En un acte celebrat al teatre Teresa Carreño, a Caracas, Maduro ha denunciat que les declaracions estan “totalment fora de moment” i ha afegit que van demostrar “una gran ignorància per part del president del Govern d’Espanya” pel que fa als sentiments dels veneçolans i la seva realitat.

“President Rajoy, vostè ocupi’s dels seus problemes que aquí ningú es fica a Espanya ni amb Espanya. Respectem, volem i estimem Espanya, però que ningú vingui a ficar-se aquí. Que ningú posi el nas en els assumptes que són nostres”, ha postil·lat el president de Veneçuela.

En aquest context, ha acusat aquells que “sense aportar una gota de suor” pel futur de Veneçuela, passen el temps “viatjant fent ‘lobby’ a Paris o a Madrid”. “Perquè parlin malament de Veneçuela, ens facin la guerra i el bloqueig econòmic”, ha sentenciat.