Tot i la compra, Pininfarina seguirà sent independent

Pininfarina, històric dissenyador de cotxes italià que tant se l’ha relacionat amb marques com Ferrari, Lancia o Fiat, ha estat comprat pel fabricant d’automòbils indi Mahindra. La nova situació actual de l’automoció és el que ha comportat aquesta venda, la qual Mahindra ja feia temps que hi anava darrere i, després de moltes negociacions, ha arribat a bon port.

Mahindra s’ha fet amb el 76,06% de les accions de Pininfarina que, fins ara, estaven controlades per PincarS a un preu de 1,1 euros per acció (25,3 milions d’euros). L’adquisició es durà a terme a través d’una joint-venture creada entre Tech Mahindra Limited i Mahindra & Mahindra, dues companyies que formen part de Mahindra Group. La primera absorbirà el 60% de les accions comprades, mentre que la segona ho farà amb el restant, el 40%. La resta d’accions que Mahindra no ha comprat, seran ofertes a una Oferta Pública de Venda d’Accions (OPV) al mateix preu.

Tot i aquesta compra per part de Mahindra, Pininfarina seguirà gaudint de total independència i seguirà cotitzant a la borsa de Milà. Paolo Pininfarina, actual director, seguirà al capdavant de la companyia. L’única diferència recau sobre la inversió, la qual serà d’uns 20 milions d’euros per part de Mahindra, a més d’una garantia de 114,5 milions d’euros als diferents creditors.

Mahindra, amb la compra, preveu treure molt de suc dels dissenys que es realitzen a Pininfarina i ho veuen com una inversió a llarg termini. A més a més, aquesta ajuda mútua també ajudarà a créixer al dissenyador italià ja que podrà conèixer de primera mà altres mercats que no ha tocat gaire com, per exemple, el xinés. Veurem com acaba aquesta unió, però el cert és que avui dia l’automoció ha de beure de diferents fonts si vol seguir a la cresta de l’onada.