Maite Aymerich substitueix a Oriol Junqueras

0
Maite aymerich - Diari Català
Maite Aymerich

Al capdavant de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

El ple de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts (Barcelona) ha elegit aquest dimarts a Maite Aymerich, fins ara primera tinent d’alcalde i regidor de Cultura, com nova alcaldessa del municipi en substitució d’Oriol Junqueras, que ha renunciat al càrrec després de quatre anys i mig al capdavant del consistori.

Aymerich, que de professió és pedagoga, ha accedit al càrrec gràcies als 11 vots de Junts per Sant Vicenç-ERC i de Sant Vicenç Sí Puede, els dos grups que formen l’equip de govern i que tenen majoria absoluta al ple.

Per la seva banda, el candidat del PSC, Miguel Comino, ha obtingut set vots; el candidat d’ICV-EUiA, Jordi Gil, ha aconseguit un vot, i hi ha hagut dos vots en blanc.

La nova alcaldessa, que no tindrà dedicació exclusiva al càrrec, ha manifestat que dedicarà “moltes hores i tot l’esforç” a l’Ajuntament de Sant Vicenç.

Després del pren de possessió d’Aymerich, l’Ajuntament ha celebrada un nou ple extraordinari per prendre coneixement de la renúncia a la seva acta de regidor del fins ara alcalde, Oriol Junqueras, que serà substituït per Miguel Ángel Camacho.