Avui us ensenyem les 10 malalties més estranyes del món, que tenen desconcertats a molts metges i científics.

1. Malaltia del Vampir: Terror al sol

Malalties estranyes del món | Diari Català

Hi ha gent que fan tot el possible per evitar el sol. Si són atrapats per el sol, li surten ampolles a la pell. Alguns molt tenen dolor i cremades quan el sol toca la seva pell. Així que no són en realitat vampirs. Ells no beuen sang ni dormen en taüts, però pateixen d’una malaltia rara que té símptomes similars als vampirs.

2. Progèria: els nens de 80 anys

Malalties estranyes del món | Diari Català

La progèria és causat per un defecte en el codi genètic d’un nen, però té conseqüències devastadores. De mitjana, un nen nascut amb aquesta malaltia morirà al voltant des 13 anys. Els seus cossos avancen molt ràpidament en el procés de l’envelliment, es desenvolupen a vagades símptomes físics, sovint incloent la calvície prematura, malalties del cor, aprimament dels ossos i l’artritis. La progèria és extremadament rara, només hi han al voltant de 48 persones que viuen amb ella en tot el món. No obstant això, hi ha una família que té cinc fills amb la malaltia.

3. Desordre de la pell: Persona Blau

Malalties estranyes del món | Diari Català

La argíria és una malaltia caracteritzada pel canvi de color de la pell i altres òrgans i teixits, del seu color natural a un color gris-blavós.

4. La síndrome del cadàver vivent: Persones que creuen que han mort

Malalties estranyes del món | Diari Català

La síndrome és causat pel desig sostingut de suïcidi i depressió persistent. Les persones amb aquest diagnòstic es queixen que ho van perdre tot, inclòs les seves propietats materials i una part o tot el cos. Ells creuen que estan morts i no és només el seu cos. El Malentès progressa a tal punt que el pacient pot dir, que sent com el seu cos s’ha descompost. Segons es diu, senten l’olor de la seva pròpia carn podrida i senten els cucs devorant per dins.

5. Elefantiasis: membres extremament ampliats

Malalties estranyes del món | Diari Català

L’elefantiasi és una síndrome caracteritzada per l’augment enorme d’algunes parts del cos, especialment de les extremitats inferiors i dels òrgans genitals externs. Es pot produir per diverses malalties inflamatòries persistents, i molt especialment pels paràsits dels països càlids del grup de la filaria. Aquesta malaltia es deu a l’obstrucció de vasos limfàtics, i és per això que es donen com a resultat inflamacions severes i de paràsits sanguinis com les filàries (paràsits habitants del cor). També causa malformació d’ossos la qual va deformant el cos fins on la deformació ho permeti.

6. Síndrome d’Alícia al País de les Meravelles o Micròpsia

Malalties estranyes del món | Diari Català

La síndrome d’Alícia al País de les Meravelles (AIWS), o micròpsia, és una condició neurològica que desorienta que afecta la percepció humana visual. Els subjectes perceben als éssers humans, animals i objectes inanimats més petits del normal. Generalment, l’objecte percebut apareix a la llunyania o summament a prop al mateix temps. La condició és en termes de percepció única, la mecànica dels ulls no es veuen afectats, només la interpretació del cervell de la informació que passa dels ulls.

7. Síndrome d’Home llop: persones llop

Malalties estranyes del món | Diari Català

Tot just hi ha 50 casos documentats de la Síndrome de l’Home Llop. El seu nom ho diu tot. Aquestes persones tenen el cos cobert de pèl llarg fins a 25 cm, fi excepte en els palmells de les mans i els peus.

8. La frustració Salt francès: Reflexos estranys

Malalties estranyes del món | Diari Català

El principal símptoma de la malaltia, és que als pacients els fa molta por, de sobte veure alguna cosa o escoltar el soroll. Molt més que la gent comuna. Els pacients amb aquests diagnòstics s’espanten quan algú es col·loca al darrere d’ells i parlen de manera sobtada, llavors comencen a cridar, agitant les mans i repetint les mateixes paraules. Necessiten molt de temps per calmar-se. La malaltia es va registrar per primera vegada a Maine d’origen franc-canadenc, però les persones amb reaccions estranyes s’han trobat també en altres parts del món.

9. Les línies de Blaschko: Ratlles estranyes en tot el cos

Malalties estranyes del món | Diari Català

Les línies de Blaschko és un fenomen extremadament rar i inexplicable de l’anatomia humana. Les línies de Blaschko són un patró invisible incorporat a l’ADN humà, moltes malalties hereditàries i adquirides de la pell o la mucosa es manifesten d’acord amb aquests patrons, creant l’aparença visual de les ratlles. La causa de les ratlles es creu que és el resultat de mosaïcisme, ja que no es corresponen amb nervis, múscul, o el sistema limfàtic. El que els fa més notable és que es corresponen molt de prop de pacient a pacient, generalment en forma de “V” sobre la columna vertebral i els costats “S” formes sobre el pit, l’estómac i costats.

10. Síndrome de Pica: malaltia alimentària

Malalties estranyes del món | Diari Català

La síndrome de Pica és una estranya malaltia alimentària, que segons experts, pot tenir causes físiques, mentals i fins culturals. Aquest trastorn alimentari provoca desitjos urgents de menjar substàncies no destinades al consum humà.