Manifestació a Barcelona contra l’OTAN

0
Manifestació a Barcelona contra OTAN - Diari català
Manifestació a Barcelona contra l'OTAN
Manifestació a Barcelona contra OTAN - Diari català
Manifestació a Barcelona contra l’OTAN

Més de 200 persones es manifesten a Barcelona contra l’OTAN i en solidaritat amb els refugiats

Unes 200 persones segons la Guàrdia Urbana –i 2.000 segons l’organització– a la manifestació a Barcelona contra l’OTAN, convocada per Lafede.cat, la Plataforma Aturem la Guerra i Stop Mare Mortum, en contra de l’OTAN i en solidaritat amb els refugiats de guerra.

La manifestació s’ha iniciat a la plaça Universitat i ha acabat a la plaça Sant Jaume, on els convocants han llegit un manifest en el qual posen de manifest el “qüestionable paper” de la UE en la crisi de refugiats.

Els convocants critiquen maniobres de l’OTAN al sud d’Europa i el nexe visible entre els conflictes militars i la crisi de refugiats, així com mostrar el seu suport a les víctimes d’aquests conflictes.

El membre de la Plataforma Aturem la Guerra, Pere Ortega, ha assegurat a Europa Press que ja es preveia que no seria una manifestació massiva ja que la població no percep l’OTAN com una amenaça, tot i que segons la seva opinió ho és.

Les plataformes convocants han demanat a la ciutadania i les administracions una acollida generosa i eficaç dels refugiats, i també han reclamat una política pública a favor de la pau, els drets humans i la cooperació al desenvolupament.