Manolo Blahnik a la 080 Barcelona Fashion

0
080 | Diari Català
Foto: GENCAT

La XVII 080 Barcelona Fashion comença amb Manolo Blahnik com a convidat estrella

La dissetena edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion arrencarà aquest dilluns amb 303la presència de 31 dissenyadors i marques i amb el prestigiós dissenyador de sabates Manolo Blahnik com a convidat estrella.

Blahnik assistirà al certamen barceloní per presentar el seu llibre ‘Manolo Blahnik: Fleeting gestures and obsessions‘; serà divendres a les 12.30 hores, l’últim dia del certamen, que es farà a la Casa Llotja de Mar.

L’edició d’aquest any  de la passarel·la, que presentarà les novetats de tardor-hivern 2016-2017, tindrà 31 desfilades, respecte de les 36 de les dues edicions anteriors, i destaca l’absència de Mango i Desigual, les dues grans firmes que solien inaugurar i clausurar el certamen.

Les marques i dissenyadors que hi participen són Aldomartins, Bóboli, Brain & Beast, Carlotaoms, Celia Vela, CND By Condor, Custo Barcelona, Edgar Carrascal, Escorpion, Justicia Ruano, Krizia Robustella, Lebor Gabala, Lyle & Scott, Lupo Barcelona, Manuel Bolaño, Menchén Tomás, Miquel Suay, Miriam Ponsa, Naulover, Oscarleon, Pablo Erroz, Pau Esteve, Punto Blanco, Sita Murt, TCN, Torras, Txell Miras, VM La Sibèria, Wom & Now, Xavi Grados i Yerse.

Premis Nacionals

El 080 manté, com a aposta pel talent, el Premi Nacional a la millor col·lecció i el Premi Nacional al disseny emergent, que augmenta la dotació econòmica fins a 15.000 euros i té el patrocini de Desigual, que inclourà també un programa de promoció internacional al guanyador, que es concretarà amb vista a l’edició d’estiu del 080.

El Premi Nacional al disseny emergent va dirigit als creadors novells que participen en la passarel·la, que en aquesta edició són Carlotaoms, Xavi Grados, Edgar Carrascal, Pau Esteve i Pablo Erroz.

D’altra banda, el Premi Nacional a la millor col·lecció es dirigeix a dissenyadors i marques que desfilen en la passarel·la que disposin d’un establiment operatiu a Catalunya o a la resta d’Espanya, amb facturació superior als 50.000 euros i inferior a dos milions, o amb quatre col·leccions comercialitzades.

El premi consisteix en la participació directa en l’edició d’estiu del 080 de manera gratuïta, i en aquesta edició opten al guardó Krizia Robustella, Menchén Tomás, Justicia Ruano, Oscarleon, Txell Miras, Lebor Gabala, Miriam Ponsa i Celia Vela.

Missió comercial inversa

En l’àmbit comercial, el certamen i el Clúster Modacc impulsen el Barcelona Fashion Showroom, una missió empresarial inversa en què participaran compradors internacionals, que tindran contactes comercials amb marques de moda catalanes.

L’Open Area, oberta al públic general, inclourà l’exposició ‘Pedro Rodríguez: Cultura en el armario‘, amb dissenys inèdits del creador; la mostra NEO2 Photo Shoot Exhibition i el Fashion Market, que s’instal·larà al carrer.

Inauguració institucional

El president de Generalitat, Carles Puigdemont, assistirà aquest dilluns a les 14.00 hores a la inauguració, que tindrà lloc al Saló Daurat de la Casa Llotja de Mar, acompanyat pel conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

A l’acte hi han estat convocats dissenyadors, firmes patrocinadores del certamen, a més de representants del món empresarial, social i cultural vinculat al sector de la moda.