Manos Limpias amplia la querella contra Mas

0
Miguel Bernad
EP: Miguel Bernad
 Miguel Bernad
EP: Miguel Bernad

Demana il·legalitzar la CUP per grup “criminal”

El secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, ha anunciat aquest dijous una ampliació de la querella contra el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, per haver organitzat el 9N, i ara l’acusa d’un delicte de “proposició a la sedició”, és a dir, d’incitar els catalans a la ruptura de Catalunya amb la resta d’Espanya.

En unes declaracions als periodistes des de les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), uns minuts abans que acudís Mas a declarar, ha argumentat que el president català ha fet una “crida a la societat civil per anar en contra de l’ordre constitucional, i això és gravíssim”.

Per a Manos Limpias, un clar exemple d’aquesta crida a la sedició és que el Govern hagi avalat les concentracions de protesta davant del TSJC de dimarts passat i d’aquest dijous per donar suport a les declaracions com a imputats de Mas, la consellera Rigau i l’exvicepresidenta Joana Ortega.

“Això no és bo ni per a Espanya ni per a Catalunya. Estan pressionant el poder judicial”, ha sentenciat Bernad, que també ha anunciat que la seva entitat ha iniciat un procediment per demanar la il·legalització de la CUP, a la qual ha acusat de ser una organització criminal.

  “Es dedica a delinquir i ha d’estar fora de l’ordenament jurídic”, ha sentenciat Bernad, que ha iniciat aquest procediment per dues vies: han formulat la petició al Ministeri d’Interior i després en un jutjat d’instrucció.
Imprimir