Manos Limpias es queda sola en la demanda pel 9N

0
TSJC 9N
Artur Mas a la sortida del TSJC | Foto: Europa Press

Dues acusacions demanen al TSJC deslligar-se de Manos Limpias i l’acusen d’actuar “unilateralment”

 

Les acusacions populars de la causa del 9N Sindicat Professional de Policia i l’Associació Nacional Arca Ibèrica han demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) deslligar-se de l’acusació que encapçala Manos Limpias per la seva actuació “unilateral” en el cas sense compartir amb ells ni informació ni documentació.

En un escrit conjunt al tribunal a què ha tingut accés Europa Press, consideren la situació insostenible: “Presenten escrits en nom nostre i representació sense que ni els lletrats ni els nostres representats tinguin cap coneixement ni de la seva preparació ni de la seva interposició”, afegeixen sobre la causa que s’investiga si la consulta sobiranista del 9 de novembre va desobeir el Tribunal Constitucional (TC).

Les dues acusacions –d’aquesta causa en la qual estan imputats el president de la Generalitat, Artur Mas; l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament en funcions, Irene Rigau– asseguren en el seu escrit al tribunal que l’advocat de Manos Limpias “ni tan sols s’ha posat en contacte amb aquestes direccions lletrades al llarg de la instrucció”.

Insisteixen que Manos Limpias actua unilateralment, no comparteix línies d’actuació, no els envia els escrits ni per revisió ni per consensuar i a més ha presentat diverses ampliacions de querella i petició de diligències sense haver-ho comunicat a la resta d’acusacions.

Per tot això, demanen al TSJC que se’ls “alliberi de la subjecció” d’haver de compartir l’acusació amb Manos Limpias i que el tribunal els permeti actuar de manera independent.