Assegura que els atemptats del 13 de novembre van ser “organitzats i planificats” des de Síria

El primer ministre francès, Manuel Valls, ha advertit aquest dilluns que “el terrorisme pot atacar un altre cop els pròxims dies” a França, després dels atemptats que van acabar amb la vida de 129 persones el 13 de novembre a París i Saint Denis.

“El terrorisme ha copejat i pot atacar un altre cop, en aquests dies, en les pròximes setmanes”, ha assegurat el primer ministre francès, en declaracions a la cadena de ràdio RTL. “No dic això per espantar. Cadascú ha de ser plenament conscient d’això”, ha afegit. Valls ha deixat clar que els francesos han viscut i viuran durant “molt temps” amb l’amenaça terrorista i ha subratllat que França està “en guerra contra el terrorisme”.

Els atacs han estat organitzats, dissenyats i planificats des de Síria

El primer ministre francès ha assegurat que els francesos han de retornar a la “normalitat”. “Sens dubte, cal preparar-se per a noves rèpliques. Hem d’estar preparats”, ha explicat. Valls ha assegurat que els atemptats de divendres 13 van ser “organitzats, dissenyats i planificats” des de Síria.

“Els atacs han estat organitzats, dissenyats i planificats des de Síria. França s’ha compromès des del 2014 en una coalició contra Daesh però l’epicentre ja no està a Síria sinó, per primera vegada, a l’Iraq. Aquí és on es juga el futur. Estem lluitant a l’Iraq contra Daesh amb el règim iraquià, amb l’Iran, amb els estatunidencs, que es troben en aquesta coalició, els països europeus i els països del Golf”, ha assenyalat.

Segons Reuters, Valls ha confirmat que la Policia francesa ha escorcollat diversos habitatges de suposats islamistes en diumenge a la nit a dilluns per la seva relació amb els atemptats del 13 de novembre.

A més, ha afirmat que els serveis d’Intel·ligència francesos van impedir la comissió de diversos atemptats l’estiu passat i són conscients que s’estan preparant més atacs a França i a la resta d’Europa.

Estem utilitzant el marc legal de l’estat d’emergència per interrogar a persones que són part del moviment jihadista radical i a aquells que promouen l’odi a la República“, ha assegurat.