Manuel Valls obre les portes de la lliga francesa al Barça

0
Manuel Valls obre les portes de la lliga francesa al Barça
El primer ministre de França, Manuel Valls
Manuel Valls obre les portes de la lliga francesa al Barça
Manuel Valls, el primer ministre de França

El primer ministre de França deixa oberta aquesta possibilitat en el cas que Catalunya s’independitzi d’Espanya

Després de tot, el Mònaco juga en la Ligue 1, per tant…. Aquesta ha estat una de les frases del primer ministre francès, Manuel Valls, en declaracions a la revista ‘Challenges’, en les que deixa clar que obre les portes de la lliga francesa al Barça. No és la primera vegada que Valls parla de l’equip culer, ja que durant el mes de juny ja va declarar que era un fidel seguidor del Barça. A més, en una entrevista al ‘Journal du Dimanche’, va assegurar el següent: “Quan jo era adolescent, a l’agost de 1975, unes setmanes abans de la mort de Franco, m’enrecordo de l’ambient increïble en l’estadi. La història del Barça no està vinculada solament al futbol. Sóc un apassionat del futbol, del Barça. Està unit a la meva família, els francesos ho saben i em parlen d’això pel carrer”. Encara que Valls és el primer ministre de França des de març del 2014, ell va néixer a Barcelona fa 53 anys, és fill d’immigrants catalans i, segons aquesta publicació, rebria encantat al Barça en la lliga del seu país.

Una declaració d’intencions

Precisament, la frase arriba en un moment molt important en la política catalana, on Junts Pel Sí i la CUP tenen la clara intenció de declarar la independència de Catalunya. Referent a aquest tema, Javier Tebas, el president de la Lliga, va publicar un tweet on deixava clar que “si es trenca Espanya, es trenca la Lliga. Esperem no arribar mai a aquest absurd”. Això va ser uns dies abans de les eleccions catalanes, però no va ser l’única persona en donar la seva opinió, ja que Miguel Cardenal, el president del Consell Superior d’Esports, va afirmar que no es plantejava l’escenari de la independència, i també va afegir que el Barça, en una Catalunya independent, només podria arribar, com a molt, fins als vuitens o als quarts de final de la Champions League.

Si finalment el Barça (i la resta d’equips catalans) no pogués jugar la Lliga BBVA en una futura Catalunya independent, s’hauria de crear una lliga catalana amb la resta d’equips de Catalunya, o seguir l’exemple d’altres equips com el Mònaco, que pertany al Principat de Mònaco i lliga a la lliga francesa; o el del Swansea, que juga a la Premier League d’Anglaterra i és un equip de Gal·les.