Manuela Carmena aposta per un registre comú de lobbies

0
Manuela Carmena
Manuela Carmena, a l'esmorzar d'Europa Press | Foto: EP

Carmena creu necessària una llista comuna entre totes les administracions on figurin totes les “empreses amb interés”

L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, s’ha mostrat partidària de crear registres comuns de lobbies amb altres administracions, com ha exposat aquest dilluns en un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press.

La setmana passada la Junta de Govern va aprovar el projecte d’ordenança de Transparència, que inclou un registre de lobbies i la regulació del règim de regals, entre altres aspectes.

“Estem molt disposats a aquests registres comuns”, ha destacat la regidora, abans de postil·lar que l’Ajuntament de Madrid ha estat “pioner” en matèria de transparència amb la publicació de les agendes dels regidors.

També ha considerat interessant la iniciativa en l’àmbit de la transparència de la comunitat i ha destacat la disponibilitat municipal a “intercanviar i facilitar” els registres de lobbies perquè per a les empreses sempre serà més fàcil inscriure’s una vegada en un registre que fer-ho en els de totes les administracions.

Carmena ha afegit que igualment estan donant voltes a la denominació d’aquest registre en la línia de substituir ‘lobby’ per ‘empreses amb interès’.