Mapa del patrimoni industrial de Catalunya a un nou portal web

0
Mapa del patrimoni industrial de Catalunya
Foto: Imatge Lluís Grané - Colònia Rusiñol Can Remisa
Mapa del patrimoni industrial de Catalunya
Foto: Imatge Lluís Grané – Colònia Rusiñol Can Remisa

Amb 150 elements recollits a un nou portal web ja podem consultar el Mapa del patrimoni industrial de Catalunya

Ja es pot consultar el Mapa del patrimoni industrial de Catalunya, un nou portal web elaborat pel Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) que recull 150 elements imprescindibles de les diferents temàtiques d’aquest patrimoni a Catalunya. El Barcelonès, amb 12 elements, encapçala el rànquing de la demarcació, seguit del Baix Llobregat i Osona, amb 10.

Al mapa del patrimoni industrial de Catalunya que recull el llistat dels 150 elements és fruit d’un treball transversal i conjunt de més de quatre anys del mNACTEC, la Comissió de Directors del seu Sistema Territorial, l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC), i diferents professionals i particulars. Aquesta llista dels elements destacats del patrimoni industrial català és la continuació de la tasca iniciada l’any 1994 amb la publicació del llistat dels 75 elements del Patrimoni Industrial de Catalunya, que es va ampliar a 100 elements l’any 1997.

Els 150 elements recollits al web tenen un alt interès històric, estètic i testimonial i representen recull com a mínim un exemple de totes les àrees temàtiques en què la industrialització ha tingut un paper destacat.

Diversos museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, com ara el Museu del Ter (Manlleu) o el Museu de Ceràmica La Rajoleta (Esplugues), formen part del sistema territorial del mNACTEC.