Marc Coma es baixa de la moto

0
Marc Coma

Marc Coma

Marc Coma serà el nou director esportiu del Dakar

Diuen que els grans campions saben quan retirar-se. Potser tots pensareu que no era el seu moment, que encara tenia corda per estona, però ha decidit posar punt i final a la seva trajectòria esportiva a sobre d’una moto. Segurament ho seguiu negant amb el cap, però és cert, Marc Coma ha dit prou quan encara estava a la cima. Però val més així, és millor marxar amb el cap ben alt i no pas amb la cua entre les cames.

El vigent campió del Dakar de 38 anys i un dels grans del motociclisme català, ha anunciat avui en un comunicat oficial i per sorpresa, que es baixa de la moto. S’ha acabat allò de conduir aquelles màquines de dues rodes per terres complicades i defensar, quasi cada any, el títol o el primer lloc. Ara vol viure una vida més lenta, vol veure els toros des de la barrera i, per això, es converteix en el nou director esportiu del Dakar, qui millor que ell per dirigir aquesta emblemàtica prova?

“Em retiro perquè crec que és el moment just per a això. Després de 12 Dakar, cinc victòries i tots els quilòmetres recorreguts, haig de ser honest amb mi mateix i tota la gent que m’ha recolzat aquests anys, KTM, on m’he sentit sempre com a casa, i tots els meus patrocinadors. A tots ells, moltes gràcies”, explicava Coma.

El d’Avià penja el mono i el casc després de cinc títols del Dakar (2006, 2009, 2011, 2014 i 2015) i sis del Campionat del Món de Ral·li-Cross-Country (2005, 2006, 2007, 2010, 2012 i 2014) i des d’aquesta mateixa setmana es converteix en el nou director esportiu del Ral·li Dakar. De fet, ja passarà part del mes de juliol realitzant els reconeixements de l’edició 2016, així que poc temps de descans tindrà.

“És just parar. La meva carrera esportiva damunt d’una moto s’ha acabat. Sí que és veritat que al febrer vaig afirmar que lluitaria pel meu sisè Dakar i el setè Mundial. Què ha canviat? M’ha arribat una oportunitat de poder retornar d’alguna manera tot el que el Dakar m’ha donat. Espero poder retornar tot el que he aconseguit des d’un enfocament completament diferent. També, estem en el punt d’afrontar la preparació crucial del Dakar i, sincerament, no em veia amb les forces per fer-ho amb garanties d’èxit”, comentava. Sens dubte Coma ja veia que se li acabava la benzina i, com dèiem, és millor aturar-se a temps per sortir com un autèntic heroi.

“Intentaré, sobretot, aportar tota la meva experiència a l’organització perquè el Dakar pugui continuar sent una carrera amb els valors que té, sense deixar de ser el ral·li més dur del món ni una gran aventura. Posaré tots els meus esforços perquè continuïn tots aquests valors”, afegia.

Com a nou director esportiu del Dakar, la seva funció aquest primer any estarà basada en els aspectes esportius de la carrera. “Però la meva gran motivació, i una de les raons per les quals he acceptat aquesta oportunitat, és el recorregut que crec que puc tenir dins de l’organització”, va concloure Coma.

Des de Diari Català estem segurs que aquesta nova etapa que afronta el català serà tot un èxit ja que creiem que, a hores d’ara, no hi ha ningú més capacitat que ell per dur a terme aquesta tasca de gran importància. Gràcies per fer-nos gaudir tant durant tots aquests anys sobre la moto i molta sort en aquest nou pas endavant.