El pilot de Cervera aconsegueix la seva segona pole position de la temporada i de retruc dilata la seva hegemonia sobre l’asfalt del circuit nord-americà  

Arribar i moldre. Marc Márquez té agafat el truc als circuits nord-americans, i Austin no podia ser una excepció. El de Cervera ha dominat totes les sessions. Totes. Des de l’FP1 de divendres fins la QP2 de dissabte. El ritme imperial que ha marcat des de la primera sessió l’ha permès aconseguir la pole position, convertint-se en la segona -de manera consecutiva– de la temporada.

El 2:03.188 ha batut el temps que fins aleshores concedia la pole position a Jorge Lorenzo. El de Yamaha ha tret el martell per aturar el cronòmetre en un temps que acabaria sent 70 mil·lèsimes més lent que el català, però per primera vegada en tot el cap de setmana aconseguia rebaixar el seu temps per sota dels dos minuts i els quatre segons.

Tercer ha estat Valentino Rossi, que sembla que aquesta temporada ha millorat substancialment les seves discretes actuacions dels dissabtes durant l’any passat. Tot i que la combinada dels entrenaments lliures el col·locava en sisena posició, Il Dottore sortirà des de la primera fila de la graella.