El pilot català de Moto GP Marc Márquez ha declarat que el seu objectiu és pujar al podi a la primera carrera tot i que reconeix que no serà senzill

El pilot català de Moto GP Marc Márquez (Repsol Honda) ha apuntat que el seu objectiu en aquesta primera carrera del Mundial a Qatar, al circuit de Losail, és pujar al podi tot i que ha reconegut que “no serà senzill”, i ha afegit que per ell és imprescindible tenir la moto a punt per ser competitius “tot l’any”.

“El primer objectiu que tenim és posar la moto a punt, per poder ser molt competitius durant tot l’any. D’altra banda, el segon és buscar el millor resultat possible en aquesta primera carrera. Tant de bo sigui millorant molt el resultat que vam tenir aquí l’any passat. No serà senzill, però volem començar la temporada al podi”, ha escrit Márquez al seu bloc de Box Repsol.

El de Lleida ha recordat que en els últims entrenaments a Losail van fer “un gran pas endavant en la posada al punt”. “Realment em vaig sentir més còmode amb la moto, especialment en l’última tanda -que va ser bastant tard i amb humitat-“, ha advertit. “Això és positiu amb vista a la carrera, fins i tot, tot i no ser on ens agradaria, perquè encara tenim marge de millora amb la posada a punt”, ha afegit en declaracions facilitades pel seu equip.

Márquez ha apuntat que el circuit de Qatar “pot ser que no sigui el més favorable de la temporada” per a la ‘RC213V’, però que ja han aconseguit en visites anteriors “un podi i una victòria”, i ha recordat que en la temporada “hi ha algunes variables que no són del tot predictibles, com el desgast dels pneumàtics en distància de carrera per exemple, i el comportament de la moto amb l’electrònica”.

El pilot català viatja aquest dimarts a Doha per començar la temporada. “El que més m’agrada d’aquest primer Gran Premi a Qatar és que pots aprofitar el matí per estar amb l’equip, anar a la piscina, relaxar-te. És un Gran Premi amb un ritme completament diferent. A més a Qatar el ‘jet lag’ no és especialment molest”, ha comentat.

Tot i així, el de Cervera ha seguit entrenant a la seva població natal i reconeix que ha trobat a faltar el seu germà. “Han estat uns dies una mica estranys, perquè el meu germà Àlex no és a Qatar i m’ha tocat entrenar sol. Quan sóc a Cervera se’m fa molt estrany entrenar sense ell, la veritat. Tot i que sí que he tingut temps de fer una mica de bici, la Hivernal BTT, una de les meves proves preferides a Cervera i que faig tots cada any”, ha explicat.