Possiblement una de les victòries més inesperades de la dècada. Els Lakers van derrotar a l’Staples als vigents campions de l’NBA

Els Lakers van donar la gran sorpresa de la temporada superant als Warriors més irreconeixibles de la temporada. Els d’Oakland van acabar amb un paupèrrim 3 de 29 en triples (1 de 10 Curry, 0 de 8 Thompson). Kobe Bryant va jugar 25 minuts i va anotar 12 punts.

Els Lakers van jugar sense complexos, sense por, sense pensar en el que els separa ara mateix a la classificació … i sota la batuta de Marcelinho Huertas van aconseguir dominar el tempo del partit. El brasiler (qui ho havia de dir fa uns mesos!) ballava a Curry i l’anul·lava en defensa. El primer quart, 22-21 pels angelins, podia ser un miratge. Però no ho va ser. Era l’inici d’un partit increïblement seriós dels Lakers, que van marxar al descans 11 amunt després endossar 38 punts als vigents campions de l’NBA en el segon període (60-49). D’Angelo Russell (21) i Clarkson (25) dominaven.

No va canviar el signe del partit després del descans. I això que els Warriors van intentar augmentar el ritme en defensa i la circulació en atac, però no tenien el dia. Errors, fallades i més errors. Ni Curry ni Thompson eren capaços d’endollar aquests triples que al llarg del curs entraven com a xurros. I Nick Young anava mantenint aquesta diferència de deu o més punts a base de triples.

L’Staples estava encès, i no era per menys. Els Lakers tenien a les seves mans derrotar als totpoderosos Warriors. En l’últim quart, per tancar una actuació memorable (la seva millor des que va arribar a l’NBA), Marcelinho Huertas (10 punts i 9 assistències en 27 minuts) va mantenir l’avantatge dels seus davant la desesperació de Kerr, que va arribar a ser penalitzat amb una tècnica en protestar uns dobles de Clarkson (molt clars, d’altra banda).

Els últims minuts ja no van tenir història, amb els californians 20 a dalt i amb els titulars dels Warriors a la banqueta. L’Staples va demanar a Kobe una altra vegada a la pista, però aquest ja no va tornar. Els Lakers ‘salven’ la seva nefasta temporada.