Des de la seva arribada al Real Madrid fa tot just deu anys Marcelo s’ha convertit en una peça indiscutible de l’equip i és un fixe al lateral esquerre

El duel entre Real Madrid i Athletic Club d’aquest cap de setmana comptarà amb baixes de nivell per ambdós equips, però una de les més destacades serà la de Marcelo. El defensa brasiler es va lesionar l’espatlla contra el Granada i aquest podria ser el primer de diversos partits en els quals el futbolista de Río de Janeiro no pugui participar. Fitxat amb només 18 anys pel conjunt blanc el lateral s’ha convertit en una peça indiscutible de l’equip i la seva baixa serà un problema per a Zinedine Zidane, que no compta amb un substitut específic.

Des que va arribar al Real Madrid al mercat d’hivern de la temporada 2006/2007 Marcelo Vieira s’ha fet amb un lloc a la plantilla ‘merengue’. Caracteritzat per l’estil brasiler, és un lateral amb molt de recorregut, velocitat i una gran capacitat tècnica, així com una acceptable presència defensiva i una bona tècnica de xut. Tot i patir uns inicis complicats el de Río no ha tingut un competidor clar a la seva posició i el seu rendiment ha superat totes les possibles comparacions amb el seu companys.

Una bona prova de la seva rellevància és l’estadística de partits disputats a la competició de la regularitat, la Liga BBVA, on a les deu temporades que porta vestint l’elàstica blanca ha jugat 252 xocs sobre 346 possibles*, participant en el 72,8% dels enfrontaments. Tot i no ser tan habitual a l’any de la seva arribada o acumular només 14 partits en una campanya 2012/2013 on una lesió el va tenir fora durant tres mesos el brasiler ha disputat tres de cada quatre compromisos del Real Madrid a la lliga.

Pel que fa a la comparació de minuts encara es demostra més el pes de Marcelo a l’onze del conjunt madrileny, ja que en aquests 252 xocs ha acumulat 20.668 minuts sobre 22.680 possibles, el 91%. A més, del total de partits des de la seva arribada el jugador ha disputat pràcticament un 67% dels minuts, essent un fitxatge més que rentable i aportant també 19 gols i 46 assistències.

Amb les dades a la mà i amb la seva provada influència sobre el joc del Real Madrid la baixa de Marcelo apareix com un contratemps important per a Zinedine Zidane, que haurà de decidir el seu substitut en un planter que no compta amb més laterals esquerrans específics. Per al duel contra l’Athletic club Danilo o Nacho semblen les opcions amb més força, però també podrien aparèixer Carvajal o fins i tot Arbeloa.

 

*El càlcul de partits possibles s’aproxima amb la suma de les 8 temporades completes (2007-2015) més la segona volta de la 2006/2007 (19) i les 23 jornades de la Liga BBVA actual. Els duels que el jugador no ha pogut disputar a causa de lesions o decisions tècniques s’inclouen igualment al total de partits possibles.