Margallo considera que el més important és que el PSOE doni suport a Rajoy

0
Ministre MArgallo - Diari català
Margallo sobre la república catalana

El president en funcions i el ministre d’Afers Estrangers recorden que l’estabilitat econòmica espanyola depèn de l’estabilitat política

El ministre d’Afers Estrangers i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha subratllat aquest divendres que “l’important” després de les eleccions del 26 de juny és que el PSOE “s’associï als esforços” d’un Govern de Mariano Rajoy.

L’assumpte de menys importància, ha dit, és la fórmula amb la qual es concreti aquesta col·laboració, que en qualsevol cas correspon negociar a Rajoy i al líder del PSOE, Pedro Sánchez.

Aquesta col·laboració per governar entre els dos principals partits polítics és l’oferta que el PP ha fet no només després del 26 de juny, sinó que és la mateixa que ha plantejat després dels comicis del 20 de desembre, ha indicat.

“Una conjunció dels partits constitucionalistes per resoldre els desafiaments d’Espanya i abordar les reformes” necessàries, ha explicat. En declaracions a la premsa després de participar en un esmorzar informatiu d’Europa Press i Estudi de Comunicació, el ministre s’ha mostrat convençut que Rajoy se sotmetrà a un debat d’investidura.