Margallo envia al psiquiatre un diputat de Convergència al Congrés

0
José Manuel García-Margallo
EP: José Manuel García-Margallo
José Manuel García-Margallo
EP: José Manuel García-Margallo

Així de contundent a estat la resposta a  Jordi Xuclà

El ministre d’Afers Estrangers i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha aconsellat aquest dimecres al diputat de Convergència Jordi Xuclà que “vagi al psiquiatre” per queixar-se del funcionament dels serveis consulars i dir que molts catalans van votar “a pesar de l’Estat” i “contra l’Estat”.

Durant la sessió de control al Govern espanyol al Congrés, Xuclà ha denunciat que “milers de catalans residents a l’estranger van votar a pesar de l’Estat, dels serveis del Ministeri d’Afers Estrangers, contra l’Estat” i “amb l’Estat en contra”, però que molts altres, 6.990, no van poder fer-ho, de manera que se’ls va privar del seu “dret fonamental”.

[quote]   “Jo li aconsello que vagi al psiquiatre perquè ha dit que molts catalans van votar contra l’Estat” en els comicis del 27 de setembre, ha respost Margallo, fet que ha provocat la protesta de CDC.[/quote]

QUE DEMANI DISCULPES

En acabar la resposta del ministre, el portaveu de Convergència, Pere Macías, ha pres la paraula per assenyalar que l’expressió utilitzada per Margallo ha estat “ofensiva i molt desafortunada”. “Enviar algú al psiquiatre no em sembla una resposta adequada per a ningú. Demanaria que la retirés i que demanés disculpes al diputat”, ha indicat.

El president del Congrés, Jesús Posada, ha donat la paraula al ministre, qui ha començat a explicar per què ha utilitzat aquestes paraules: “El que he dit és que l’expressió votar contra l’Estat és inadmissible”.

Tot i això, Posada l’ha tallat i ha recalcat que només havia de dir si retirava o mantenia la resposta donada al diputat Xuclà. En aquesta tessitura, i visiblement irritat, Margallo ha dit finalment que retirava l’expressió, i així ha tancat la picabaralla.