Margallo i Kerry signen un acord

0
Kerry y Margallo
Kerry y Margallo
Kerry y Margallo
Kerry y Margallo

Per rehabilitar l’entorn de Palomares

El ministre d’Afers Estrangers i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, i el secretari d’Estat nord-americà, John Kerry, han signat aquest dilluns un memoràndum d’entesa en el qual es comprometen a aconseguir una “rehabilitació més gran” de l’entorn de Palomares i el trasllat de terra contaminada a un “emplaçament adequat” als Estats Units.

En una roda de premsa conjunta a la seu del Ministeri d’Afers Estrangers, Margallo ha destacat que amb l’acord que tots dos han signat es “repararà un error comès fa 50 anys” i el qual es començarà a executar “en el termini més breu possible” amb les “infraestructures necessàries per a això”. “Està bé el que acaba bé”, ha remarcat.

Tot i que no ha ofert detalls més concrets sobre terminis d’execució i com es repartirà el finançament del procés de rehabilitació, el ministre ha assegurat que “la voluntat és fer-ho ja, com més aviat millor”, perquè Palomares “torni a la normalitat” anterior a l’accident.

Per la seva banda, el secretari d’Estat ha manifestat que el memoràndum d’entesa marcarà el camí per continuar amb el “sanejament” de la zona de Palomares.