Margallo-Junqueras cara a cara a 8TV el 23-S

0
Dinar_Cambra_amb_el_ministre_d'Afers_Exteriors_i_de_Cooperació,_José_Manuel_García-Margallo,_15_d'abril_de_2013_(4)
El ministre Margallo
Dinar_Cambra_amb_el_ministre_d'Afers_Exteriors_i_de_Cooperació,_José_Manuel_García-Margallo,_15_d'abril_de_2013_(4)
El ministre Margallo

Margallo ha acceptat el duel que li va llençar Junqueras

El ministre d’Exteriors José Manuel García-Margallo tindrà finalment el seu debat cara a cara amb Oriol Junqueras, president d’ERC i número 5 de la candidatura de Junts pel Sí a Barcelona. Així ho ha confirmat el Partit Popular de Catalunya en un comunicat, on també s’informa que els equips de campanya de les dues parts ja estan negociant els temes que es tractaran, que es preveu que girin entorn de les conseqüències d’una Catalunya independent, sobretot en l’àmbit internacional en general (qüestions com el reconeixement internacional o la posició envers l’ONU i l’OTAN) i en relació a la Unió Europea en particular.

El debat, que tindrà lloc el proper dia 23 de setembre a 8tv, ha comptat amb la desaprovació de bona part de la direcció del Partit Popular, la qual considera que aquest debat (situat en plena campanya electoral a Catalunya) resta visibilitat al candidat popular Xavier García Albiol, afectant així a la campanya del PP a les eleccions catalanes del proper 27 de setembre. Tot i això, no han aconseguit convèncer a García-Margallo, havent de cedir a la voluntat del ministre de batre’s en un debat televisiu amb Junqueras.

Un altre punt de preocupació del Partit Popular en relació al debat són els temes dels quals pugui parlar García-Margallo, sobretot després d’haver expressat que es mostrava favorable a una reforma constitucional per trobar una solució a l’encaix entre Catalunya i Espanya, cosa que va provocar un cert malestar dins del partit, encara que el ministre argumentés que es tractava únicament d’una opinió personal. El propi candidat García Albiol ha expressat el seu malestar a la cúpula nacional del partit, ja que aquest debat afecta directament la seva estratègia de campanya, la qual s’ha hagut de preparar en relativament poc temps, degut a que l’elecció d’Albiol no es va produir fins fa poc més d’un mes i mig.