Margallo nega el veto a ERC en les trobades amb Obama

0
Margallo nega les acusacions d'ERC d'un suposat veto a les trobades amb Obama |Foto: Europa Press

Segons García-Margallo, “és rigorosament inexacte” que s’hagi produït un veto. D’aquesta forma, respon a les acusacions d’ERC

Ni el Govern espanyol ni la Casa Reial van vetar ERC ni cap altre partit en les trobades que el president dels EUA, Barack Obama, va mantenir amb representants de forces polítiques de l’oposició durant la visita que va efectuar aquest diumenge a Espanya, ha assegurat el ministre d’Afers Estrangers i de Cooperació, José Manuel García-Margallo.

ERC ha acusat el Rei d’Espanya, Felip VI, i el Govern espanyol de vetar als grups parlamentaris catalans de CDC, ERC, així com el PNB, en aquestes reunions amb Obama.

“És rigorosament inexacte”, ha afirmat el ministre responent a l’acusació d’ERC. “El Govern espanyol no ha vetat cap partit i la Casa Reial em consta que tampoc. És una mostra més de victimisme que tampoc em sorprèn excessivament”, ha afegit en unes declaracions a recollides per Europa Press.

Obama es va entrevistar en a penes 10 minuts amb els líders del PSOE, Pedro Sánchez; Podem, Pablo Iglesias, i Ciutadans, Albert Rivera, aquest diumenge a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid), just abans de partir cap a la base de Rota (Cadis), on es va dirigir als gairebé 3.000 militars estatunidencs destacats allà.

És habitual que el president dels EUA es reuneixi amb el líder de l’oposició en els seus viatges a l’estranger, per tenir un contacte amb aquells dirigents amb possibilitats de governar el país en un futur.

En aquesta ocasió, en lloc de saludar només Sánchez, es va ampliar l’espectre a les altres dues forces principals en l’oposició, a causa de la fragmentació més grossa del Congrés que han deixat aquestes dues últimes convocatòries electorals.