Maria-Antònia Oliver, ‘Premi d’Honor de les Lletres Catalanes’

0
Maria-Antònia Oliver rep el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes | ÒMNIUM CULTURAL (TWITTER)
Maria-Antònia Oliver rep el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes | ÒMNIUM CULTURAL (TWITTER)

L’acte ha comptat amb la Coral de Sant Jordi que ha interpretat l’himne de ‘Els Segadors’

Òmnium Cultural ha atorgat, aquest dilluns, el 48è ‘Premi d’Honor de les Lletres Catalanes’ a l’escriptora i traductora Maria-Antònia Oliver per la seva “variada producció literaria amb la voluntat de normalitzar la literatura catalana” i pel seu “compromís amb la llengua i el país”, ha manifestat el jurat en un comunicat oficial.

El ‘Premi d’Honor de les Lletres Catalanes’, és un guardó a la trajectòria d’una persona que, “per la seva obra literaria, o científica, escrita en llengua catalana i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït, de manera notable i continuada, a la vida cultural dels Països Catalans”.

L’acte de lliurament del ‘Premi d’Honor de les Lletres Catalanes’ ha tingut lloc al Palau de la Música Catalana. El lliurament s’ha realitzat amb un discurs força reivindicatiu per part de Maria-Antònia Oliver, defensant el feminisme, tot dient: “Som la quarta dona de 48 premis que s’han donat en aquest món tan patriarcal”. Per amenitzar l’acte s’ha encarregat la Coral de Sant Jordi interpretant l’himne oficial de Catalunya anomenat ‘Els Segadors’.