La tennista russa ha confirmat en una roda de premsa aquest dilluns que va donar positiu en un control antidopatge en el passat Open d’Austràlia

Maria Sharapova ha admès aquest dilluns en una roda de premsa multitudinària (s’arribava a especular amb una possible retirada) que en el passat Open d’Austràlia va donar positiu en un control antidopatge. 

Segons la tennista russa, el motiu és un medicament que prèn des de fa deu anys però que és il·legal des d’aquest any. “No vull que la meva carrera acabi d’aquesta manera. Vull tornar a jugar”. 

El medicament citat s’anomena “Mildronate” i el seu consum permet augmentar el rendiment. Ja s’utilitzava a l’antiga URSS i des de l’1 de gener està prohibit al món del tennis.

Sharapova, que ha sigut vàries vegades número 1 del món, ocupa actualment la setena posició del rànquing WTA i al llarg de la seva carrera ha conquistat els quatre grans (Roland Garros en dues ocasions). Fa quatre dies va anunciar la seva baixa a Indian Wells, després d’haver faltat també a Doha.