Mariano Ozores, Goya d’Honor 2016

0
Mariano Ozores
EP: Mariano Ozores
Mariano Ozores
EP: Mariano Ozores

L’Acadèmia de Cinema ha acordat per unanimitat distingir el veterà director

La Junta Directiva de l’Acadèmia de Cinema ha acordat per unanimitat distingir el veterà director i guionista Mariano Ozores amb el Goya d’Honor 2016 per “una vasta i sòlida trajectòria dedicada a la comèdia, i per haver fet riure, amb gairebé un centenar de films, diverses generacions d’espanyols”.

Després de rebre la trucada del president de l’Acadèmia, Antonio Resines, Ozores s’ha mostrat completament feliç. “Un pot pensar, molt tímidament, que ho tenia merescut, però el dia que li arriba a un li ve una alegria sense límits”, ha assenyalat.

[quote]La sorpresa, de totes maneres, sempre és enorme quan ocorre alguna cosa tan fantàstica per haver tingut l’immens orgull d’haver fet gairebé un centenar de comèdies”, ha destacat el director, qui, tot i que reconeix que les crítiques a les seves pel·lícules “mai havien estat massa bones”, destaca que el públic sempre ha estat al seu “favor[/quote]

  “Aquest ha estat el meu verdader assoliment: haver mantingut el riure a les sales de cinema espanyoles és una satisfacció que avui no pot prendre’m ningú”, ha afegit.

Pel que fa a la seva nit perfecta dels Premis Goya, ha indicat que “seria molt bonic” poder veure’s envoltat de “gent que ja no viu” i que per a ell han significat molt, entre els quals cita Alfredo Landa, José Luis López Vázquez o Lina Morgan.

“A causa de la dificultat d’aquesta idea, m’agradaria veure’m abrigallat per Concha Velasco, per Andrés Pajares i Fernando Esteso, intèrprets que han estat juntament amb els meus germans les persones amb les quals he compartit més rodatges”, ha ressaltat Ozores, agraït per un guardó atorgat per “companys”.

LLARGA TRAJECTÒRIA

Ozores ha realitzat un total de 96 pel·lícules que han portat a les sales de cinema 87 milions d’espectadors. És membre d’una saga de còmics: germà dels actors Antonio i José Luis Ozores, i oncle de les també intèrprets Adriana i Emma.

Entre les seves nombroses produccions es troben ‘Al este del oeste’, ‘El apolítico’, ‘Los bingueros’, ‘El currante’, ‘¡Que vienen los socialistas!‘, ‘El liguero mágico’, ‘Es peligroso casarse a los 60’, ‘Hacienda somos casi tots’, ‘Manolo la nuit’, ‘La Lola nos lleva al huerto’, ‘Cristobál Colón’, ‘De oficio descubridor’ o ‘Pelotazo nacional’.

Autor del drama ‘La hora incógnita’, Mariano Ozores es va retirar el 1992 i, tot i que molts li van demanar que tornés, no ho va fer ni tan sols pel seu ‘respectable públic’, títol de les memòries d’aquest popular professional de llarga trajectòria.