Mariano Rajoy anirà al debat d’investidura

0
Mariano Rajoy 26J
El cap de llista del PP, Mariano Rajoy, durant la jornada electoral | Foto: Reuters.

Mariano Rajoy ha anunciat que anirà al ple d’investidura i que està disposat a governar tot i que sigui en minoria i amb “suports puntuals”

El cap de llista del Partit Popular i guanyador de les eleccions, Mariano Rajoy, ha decidit anar al debat de investidura i presentar-se com a candidat a la presidència del Govern a diferència del 20-D. La situació és molt diferent, ja que ha sortit reforçat amb 14 escons més que les eleccions passades i Unidos Podemos no ha aconseguit finalment quedar en segona posició.

Tal i com va dir ahir després de la reunió amb el seu comitè executiu, “no abdicarem de la responsabilitat de governar” ni deixaran que se celebrin unes terceres eleccions, ja que creu que les formacions polítiques no es prestaran al que va definir com “espectacle grotesc i inaudit” que suposa el no tenir suports suficients.

Mariano Rajoy creu que cap “a finals de juliol o primers d’agost” ja hi haurà govern. Sap també, però, que serà difícil aconseguir els suports suficients en el primer debat ja que es necessita majoria absoluta. En el segon, però, amb majoria simple ja basta i creu que comptarà amb les abstencions necessàries.

El primer que va fer després de la reunió va ser mostrar davant la premsa la seva predisposició a pactar amb PSOE i Ciutadans per aconseguir un “acord estable”. Tot i així i de moment, tots dos partits han deixat clar que no l’investiran de cap de les maneres. L’estratègia del Partit Popular compta amb això i faran pressió fins al final amb l’argument de la impossibilitat de repetir eleccions, compromís que han adoptat aquestes dues formacions.

Des del PP també van anunciar que es reunirien amb el Partit Nacionalista Basc (PNB) i Coalició Canària (CC) per buscar suports dels partits conservadors i “nacionalistes moderats” en cas que finalment Ciutadans aposti per renunciar al bloqueig de la investidura del PP amb l’abstenció.