Mariano Rajoy parla a Mas

0
Mariano Rajoy
Mariano Rajoy
Mariano Rajoy
Mariano Rajoy

“A Espanya la Justícia és independent i tots som iguals davant la llei”

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dissabte que la defensa de la unitat d’Espanya forma part de l’ADN del PP i ha recalcat que ell no “jugarà amb el que és de tots”.

A més, dos dies després que el president de la Generalitat, Artur Mas, declarés com a imputat pel procés participatiu del 9N, ha afirmat rotundament que a Espanya la Justícia és “independent” i “tots” són iguals davant la llei.

Rajoy ha recordat que el passat 12 d’octubre tots els espanyols van celebrar el que els uneix i el que tenen en comú.

“I el que tenim en comú és l’orgull de pertànyer a un país que no és qualsevol cosa. Som espanyols, som ciutadans d’un dels països més importants de la història”, ha dit.

En aquest sentit, ha indicat que Espanya “no és un invent d’ahir” sinó que són la “primera nació que va aconseguir la seva unitat a Europa”.

“I no estem disposats a jugar amb el que és de tots”, ha avisat el cap de l’executiu, com a resposta als impulsors del procés sobiranista obert a Catalunya.

[quote]   “Seguirem com sempre defensant cosa que forma part dels nostres gens i del nostre ADN. I, per descomptat, a Espanya la llei es compleix. Espanya és un Estat de Dret, la Justícia és independent i tots som iguals davant la llei, siguin els que siguin”, ha assegurat Rajoy en un acte del PP celebrat a Toledo a què han acudit tots els seus ministres, la cúpula del PP i gairebé tots els ‘barons’ territorials del partit.[/quote]

CONGRÉS DEL PP A MADRID

Després d’assenyalar que Europa és un dels “grans projectes de la història”, que busca “sumar” i “acostar”, Rajoy ha recordat que la setmana que ve se celebra a Madrid el Congrés del Partit Popular Europeu (PP) –hi acudiran el president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, i la cancellera, Angela Merkel, entre d’altres–, partit que recull l'”esperit dels fundadors d’Europa”.

El president del Govern ha revelat que aquest conclave -en què s’elegiran el president i el secretari general del partit- ha elegit el lema ‘Unidos’ perquè a Espanya “li interessa una Espanya unida i una Europa unida”.

Segons ha dit, el PP seguirà defensant la unitat d’Espanya perquè això forma part del seu “ADN” i dels seus “gens”.

Rajoy ja va avançar dijous passat des de Brussel·les que al Congrés del PP que se celebrarà els dies 21 i 22 d’octubre a Madrid promouran una resolució “sobre la integritat territorial dels Estats, la defensa de la unitat nacional i la defensa de la sobirania nacional”.

Segons ha explicat, aquesta resolució reflectirà que són “els ciutadans dels estats” els que han de “prendre aquestes decisions” relacionades amb la integritat territorial i la sobirania nacional dels estats, un missatge que ell mateix ha repetit moltes vegades aquests mesos sobre el procés sobiranista obert a Catalunya.