Rajoy vol que els aturats que trobin feina no paguin IRPF el primer any

0
Mariano Rajoy 20D
Mariano Rajoy durant un acte de campanya pel 20D | Foto: Europa Press

Rajoy anuncia també que, si guanya les eleccions, el aturats que emprenguin un negoci no pagaran IRPF els dos primers anys

 

EP / El president del Govern central, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dijous que, si guanya les eleccions generals, eliminarà el pagament de l’IRPF durant el primer any als aturats que trobin feina. Tampoc no tributaran per aquest impost les persones que decideixin seguir treballant una vegada complerta l’edat de jubilació. Alhora, ha avançat que els aturats que muntin un negoci no pagaran l’IRPF durant els dos primers anys.

Rajoy, en unes declaracions a TVE ha precisat que en els dos casos hi haurà límits i que si se superen sí que caldrà pagar l’impost. “Si es rep un gran sou, doncs sí, en aquest cas es pagarà l’IRPF”, ha apuntat Rajoy, que ha indicat que si la gent segueix treballant més enllà de l’edat de jubilació l’Estat s’estalviaria una pensió.

També ha recordat que la seva intenció és continuar baixant l’IRPF si segueix al capdavant del Govern central en la pròxima legislatura, de manera que baixarà el tipus marginal mínim del 19% al 17% i el tipus màxim, del 45% al 43%.

D’altra banda, Rajoy ha assegurat que no té pensat fer una nova reforma del mercat laboral i ha qualificat de “disbarat” la intenció d'”alguns”, en referència al PSOE, de derogar l’actual. “Hi ha empreses del sector de l’automòbil que han vingut a fer aquí alguns prototips per la reforma laboral”, ha ressaltat.