mariahuana a riells - Diari Català
@mossocat

Detinguts dos homes que tenien una plantació de marihuana i productes per elaborar haixix dins una nau industrial a la Selva Interior

Mossos d’Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners van detenir el dia 2 de desembre, a Riells i Viabrea (Selva Interior), dos homes de 29 i 34 anys, de nacionalitat italiana i veïns de Barcelona i domicili desconegut, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

A principis del mes de desembre la unitat d’investigació dels mossos de Santa Coloma de Farners va tenir coneixement que hi podria haver una possible plantació de marihuana i fabricació d’haixix en una nau industrial de la població de Riells i Viabrea.

El dia 2 de desembre els mossos es van dirigir a la nau situada al carrer Fuirosos i van constatar que a dins hi havia una plantació de marihuana.

En una entrada i registre al recinte els mossos van localitzar diversos productes químics tals com nutrients i estris pel cultiu, nombrosos focus de gran intensitat, tubs de filtratge d’aire i aparells de climatització per crear un ambient òptim per obtenir la màxima floració de les plantes.

S’han intervingut restes de substàncies vegetals en un congelador i dos dipòsits flexibles d’aigua per l’elaboració d’haixix. També es van trobar diversos sacs d’escombraries i bosses transparents plenes de restes vegetals, presumptament marihuana. Els mossos també van poder comptabilitzar més de 500 plantes.

Al sostre del lavabo, situat a l’entrada de la nau, es va localitzar un quadre elèctric amb la llum manipulada i punxada directament de l’escomesa, sense passar pel comptador.

Per aquests fets, els investigadors van detenir dues persones que tenien la nau llogada com a presumptes responsables d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els detinguts, sense antecedents, van passar el dia 5 de desembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.