Mario Conde, detingut per blanquejar els diners desapareguts del ‘cas Banesto’

0
Mario Conde Banesto blanquig diners
Mario Conde | Foto: Europa Press

La Guàrdia Civil deté a l’exbanquer i altres set persones relacionades amb el blanqueig de part del capital desaparegut del ‘cas Banesto’

Mario Conde, ex president de Banesto, ha estat detingut per un presumpte delicte de blanqueig de diners. La Guàrdia Civil l’ha detingut aquest dilluns a Madrid en una operació relacionada amb activitats d’una empresa familiar. La mateixa policia escorcolla el domicili de Conde al carrer Triana de Madrid.

Amb Mario Conde han estat detingudes altres set persones més, dos d’elles fills de Conde. Totes elles acusades d’haver estat ‘repatriant’ part del capital ‘desaparegut’ mentre Mario Conde era president de Banesto.

No és el primer cop que Mario Conde s’enfronta a una pena de presó. L’exbanquer va ser condemnat a 20 anys de presó pel Tribunal Suprem per l’anomenat ‘cas Banesto’, un escàndol financer que va esclatar el desembre del 1993 quan el Banc d’Espanya va intervenir l’entitat pel forat patrimonial superior a 2.700 milions d’euros que presentava. Va aconseguir el novembre del 2005 el tercer grau penitenciari després d’haver complert part de la pena.

Es calcula que mentre Mario Conde va ser president, van desaparèixer fins a 26 milions d’euros. La Fiscalia té proves que una bona part d’aquests diners va ser blanquejada des del 1999. Ara s’acusa a Mario Conde –i altres set persones- d’haver estat tornant a Espanya fins a 13 milions d’aquests diners desapareguts. En concret, l’estratègia utilitzada pels acusats, entre els que hi ha dos fills de l’exbanquer, era blanquejar des de Suïssa quantitats petites.

 

Compartir
Article anteriorVIDEO | Mario Conde: “Condemnar algú per tenir una societat a panamà és una barbaritat”
Article següentEspectacular incendi al barri del Born
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]