Honda i SsangYong lideren les llistes de més i menys fiables respectivament

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet públic el llistat de marques de cotxes més fiables del mercat actual, així com les menys fiables. Per realitzar aquest estudi, l’organització ha preguntat a 30.000 usuaris espanyols i, a través de les seves respostes, ha confeccionat aquests llistats de les marques més i menys fiables.

Com acostuma a ser habitual durant els darrers anys, la llista de fiabilitat l’encapçalen les marques japoneses, concretament Honda, Lexus i Toyota, mentre que no deixa de sorprendre’ns l’aparició d’una marca low-cost com Dàcia a la desena posició.

Les marques més valorades:

 1. Honda: 93
 2. Lexus: 92
 3. Toyota: 92
 4. BMW: 90
 5. Mazda: 90
 6. Mitsubishi: 89
 7. KIA: 89
 8. Subaru: 89
 9. Audi: 89
 10. Dacia: 90

A l’altre extrem, SsangYong és la menys fiable, seguida de Dodge i Alfa Romeo. És curiós també trobar en aquest llistat a Seat ja que quasi tothom a enaltit la seva fiabilitat, la qual, per cert, és la major preocupació per gran part dels usuaris quan es disposen a comprar un vehicle, superant al preu, consum i disseny.

Les marques menys valorades:

 1. SsangYong
 2. Dodge
 3. Alfa Romeo
 4. Land Rover
 5. Fiat
 6. Chevrolet / Daewoo
 7. Chrysler
 8. Opel
 9. Lancia
 10. SEAT

L’OCU ha rebut més de 70.000 valoracions (positives i negatives) per part dels enquestats i, per realitzar l’informe, s’han tingut present les averies registrades durant els últims 12 mesos, excloent aquelles que eren derivades d’un accident.

Per models, l’Honda Jazz 1.2 del 2008 és el que menys problemes registra dels 433 analitzats, tot i que si ho mirem per categories, en compactes destaca el Ford Focus 1.6, en berlines el Seat Exeo 2.0 TDI, l’Honda Insight 1.3 Hybrid i el Toyota Prius, en monovolums el Renault Scenic 1.6 dièsel i el Toyota Verso 2.0 dièsel, mentre que en tot-terrenys-SUV el més fiable és el Volvo XC60 2.0 dièsel.

Així mateix, l’OCU aprofita per denunciar que els cotxes actuals tenen més problemes ja que un de cada tres conductors n’ha tingut un en algun moment, mentre que el 16% ha vist com el seu cotxe el deixava tirat. A més amés, a l’informe també diu que l’import mitjà de les reparacions és de 300 euros i fora de garantia.