El cerverí surt beneficiat del nou traçat del Circuit Barcelona-Catalunya i aconsegueix la primera posició de la graella de sortida

No era fàcil. La pèrdua de Luis Salom en un tràgic accident entelava la jornada d’entrenaments oficials en el Circuit de Barcelona-Catalunya. Però no hi havia millor homenatge què veure els pilots sobre la pista amb tota mena de detalls en els carenats de les motos en record del pilot balear.

Abans, però, tocava adaptar-se a les modificacions del traçat. El fatídic revolt en el qual Salom perdia la vida es substituïa per la xicana que travessen els monoplaces de Formula 1 des de fa uns anys. Fa un parell de temporades Márquez va sol·licitar aquest canvi, però en aquell moment ningú s’imaginava res similar.

Sobre la pista, la xicana perjudicava les Yamaha i afavorien les Honda. Així ho reconeixien Lorenzo i Rossi, declaracions a les quals Pedrosa responia que les habilitats per adaptar-se als canvis també influeixen.

El desenllaç. Pole position per Marc Márquez –la tercera de la temporada–, amb Jorge Lorenzo segon i Dani Pedrosa tercer. Valentino Rossi (5è) i Maverick Viñales (6è) partiran des de la segona línia de la graella de sortida, mentre que les Ducati de Iannone (8è) i Dovizioso (10è) ho faran des de la tercera i quarta línia.

Pol Espargaró (12è), Aleix (15è) i Tito Rabat (22è) completen la classificació dels pilots catalans de MotoGP en una jornada dedicada a la figura de Luis Salom.