Dorna, empresa organitzadora del mundial de MotoGP, aplica la mesura per la seguretat dels pilots en ‘territori Valentino Rossi’

Javier Alonso, director general d’esdeveniments de Dorna, empresa organitzadora del mundial de MotoGP, confirma als micròfons de Catalunya Ràdio que la família Márquez i la de Lorenzo compten amb guardaespatlles durant el cap de setmana del Gran Premi de Mugello (Itàlia): “No patim per la seva seguretat, però la intenció és millorar el seu moviment pel paddock amb aquest extra de seguretat. Mai hi ha hagut un ensurt, però en cas que n’hi hagués, amb el protocol de la incorporació dels guardaespatlles serà més fàcil”.

Márquez, molest

Lorenzo i Márquez valoren la decisió Dorna amb opinions ben diferents. Mentre el de Yamaha es mostra comprensiu, el de Cervera no comparteix la decisió: “Des del meu motorhome he vist una persona que tenia pinta de guardaespatlles i he pensat ‘no pot ser’. Després, quan he arribat al box i m’han explicat que Dorna ha cregut oportú posar-nos un guardaespatlles, he dit ‘no, així no’. Prefereixo estar sense ningú i tornar a la normalitat, que seria el que hauria de ser”. Márquez va més enllà, i apunta que “no cal un guardaespatlles. No cal que ningú et segueixi a tot arreu. L’hi he dit.”

Lorenzo, per la seva banda, assenyala que “en realitat, un mai sap el que pot passar en un recinte amb cinquanta o seixanta mil persones. No es poden controlar les accions de tothom. Jo, personalment, estic tranquil, tot i que si haguéssim de sortir del recinte del circuit seria una altra història. Però, dins del circuit, estic tranquil, tot i que hi són pel que pogués succeir”.