Segona victòria consecutiva per Marc Márquez, que manté el seu idil·li amb el Circuit de Texas. Lorenzo és segon en una cursa en la qual cauen Rossi, Pedrosa i Dovizioso

El ‘Tro de Cervera’ va per feina. Si fa una setmana aconseguia la victòria a Termas de Río Hondo, a Texas repetia la gesta en una cursa que liderava de semàfor a bandera. Marc Márquez no donava opcions als rivals, que sense perdre en cap moment la concentració mantenia durant gran part de la prova una distància superior als cinc segons respecte Lorenzo, segon.

El campió del món, però, no ho tindria gens fàcil. Després de la sortida batallava amb Dovizioso per la segona posició. Pedrosa s’apropava, així que si Márquez era més ràpid calia aconseguir la segona posició per perdre els mínims punts possibles a la classificació general.

Pedrosa s’emporta Dovi per davant

Quan s’intuïa una bona lluita entre una Honda, una Ducati i una Yamaha, Pedrosa perdia el tren davanter de la moto al primer revolt i s’emportava per davant l’italià Dovizioso. Una aparatosa caiguda que va fer posar les mans al cap a més d’un. Afortunadament tot va quedar en un ensurt, i Pedrosa va acostar-se fins el box de Ducati per disculpar-se personalment amb el seu rival.

Abans de tot això qui queia era Valentino Rossi, fet que no succeïa en cursa des del Gran Premi d’Aragó de la temporada 2014. Il Dottore se n’anava al terra en una caiguda neta, concretament al segon revolt de la pista texana.

Guió previst

Amb Márquez escapat, Lorenzo mantenint la segona plaça i Iannone en terra de ningú rodant tercer, l’atenció de la cursa la centrava la lluita de les Suzuki -Maverick Viñales i Aleix Espargaró- per la quarta posició. El pols l’acabaria guanyant Viñales, que es refeia de la caiguda a Termas.

Amb Aleix cinquè, el seu germà Pol Espargaró creuava la línia de meta en setena plaça i Tito Rabat ho feia en 13a posició.