Declaracions de Márquez prèvies al GP de Xest

Marc Márquez ha assegurat aquest dijous que tant ell com Dani Pedrosa no es van a posicionar a favor de ningú en la lluita pel Mundial, que es disputaran els pilots de Yamaha Valentino Rossi i Jorge Lorenzo, i respecte a la seva relació amb tots dos, sobretot amb l’italià, ha mostrat el seu desig que se’ls vegi junts en el podi, sense matisar en quines posicions.

“Tant de bo es vegi en el podi la imatge de nosaltres tres, voldrà dir que estic en el podi. No arribo com a altres carreres, sóc humà i tot afecta més o menys. Dins del nucli que vam crear amb l’equip m’ajuda i arribo preparat com en qualsevol cap de setmana. Plantejo aquesta cursa amb la intenció de guanyar”, ha avisat Márquez en roda de premsa.

A més, intentant deixar enrere el succeït a Malàisia, si bé ha recalcat que segueix pensant que Rossi el va tirar i que s’ha de respectar la sanció a l’italià, que sortirà últim a Xest, ha subratllat que si es dóna la situació en la qual avançant a Lorenzo sigui guanyador del Mundial Rossi, ho intentaria.

“Si Lorenzo va davant i el puc avançar ho intentaré. De moment estem a dijous, intentarem avançar en el cap de setmana i veurem com podem lluitar i intentarem fer el cent per cent per guanyar”, ha apuntat Márquez.

“Podria estar millor. Aquesta última setmana ha estat de les més dures i difícils. Vaig intentar arribar a casa i preparar aquesta última carrera de la millor forma possible però honestament ha estat impossible. Però estic ja aquí i m’ajuda, estem dins de la bombolla i centrats en el Gran Premi per acabar a poder ser amb una victòria”, ha assenyalat Márquez.

“He intentat estar a casa tranquil preparant-me per València. Sóc humà, he vist i llegit notícies, i cadascun té la seva opinió però jo intento fer el millor per al meu equip i patrocinadors, seguir amb el meu esperit en les carreres i això no canviarà, seguirà igual. Però no ens anem a posicionar. Ja ho vaig dir, respecto la decisió de Direcció de Carrera, de la FIM i del TAS”, ha confessat Márquez.

A nivell personal, Márquez creu que aquest any tan dur li servirà per millorar de cara al proper Mundial. “Tant de bo que en aquest any es quedi tot, és difícil que passin més coses en un any. Ha estat potser l’any més difícil de la meva carrera, per com vaig començar i per com ha anat tot, però aquests anys et fan més fort i més ràpid per a altres anys”, ha assegurat Márquez.

“Si canvio la meva forma de córrer perdria el meu caràcter, la meva forma de ser i el meu esperit. Encara que es pot millorar, perquè vull guanyar el Mundial i intentaré donar el millor, intento donar el màxim de mi i lluitar per la millor posició possible. El que vaig fer a Malàisia ho tornaria a fer aquí amb un pilot o un altre”.

Finalment, Márquez ha demanat respecte entre aficions. “Sé que l’afició estima aquest esport com jo, que quan era petit venia a veure les motos. L’última carrera sempre és especial, d’això no hi ha dubte. El que han de fer tots els aficionats és gaudir de l’espectacle. Sabem que alguns recolzaran a Jorge, uns altres a Valentino, a mi o a Dani, però tots vindran a gaudir, és el més important“, ha sentenciat Márquez.