Marta Pascal nega qualsevol pacte amb el PP

0

La nova coordinadora del PDC insisteix que “ni a la Mesa ni a posteriori existeix un pacte amb el PP”

La nova coordinadora general del Partit Demòcrata Català (PDC), Marta Pascal, ha negat aquest diumenge que els vots que s’atribueixen a CDC en l’elecció de les Secretaries de la Mesa del Congrés dels Diputats provinguin dels diputats de la seva formació: “Ni a la Mesa del Congrés ni a posteriori existeix un pacte amb el PP”.

En una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press ha insistit que CDC no va donar vots als candidats del PP i ha dit creure el portaveu del seu partit al Congrés, Francesc Homs: “Confiança plena en el que diu”.

El coordinador organitzatiu del PDC, David Bonvehí, que es va presentar en tàndem amb Pascal i que també ha participat en l’entrevista, ha reconegut que la seva formació no ha comunicat correctament la situació: “Aquesta és la principal crítica que fem de com CDC ha funcionat en el passat”.

Preguntats sobre la possibilitat que la Generalitat convoqui un referèndum unilateral d’independència (RUI), Pascal ha assegurat que “és una via més com existeix l’escocesa” i que no la descarten.