Marta Ribas és nova portaveu d’ICV

0
Marta Ribas - Diari Català
Marta Ribas amb els mitjans

Marta Ribas substitueix a Laia Ortiz

La diputada de SíQueEsPot al Parlament Marta Ribas serà la nova portaveu d’ICV en substitució de Laia Ortiz, com ha proposat la colíder del partit Dolors Camats durant el Consell Nacional ecosocialista d’aquest dissabte.

Marta Ribas Frías, nascuda a Rubí (Barcelona) fa 40 anys, és periodista i va entrar en política activa amb les eleccions municipals del 2003: des de 2004 va ser regidora d’ICV-EUiA des de l’oposició a Rubí; el 2007 va ser portaveu del grup; el 2008 també es va convertir en presidenta del partit a la seva ciutat, i la legislatura passada ja va ser diputada d’ICV-EUiA al Parlament.

La nova portaveu ha considerat “tot un honor” assumir ara noves responsabilitats a Iniciativa i ha desitjat “estar a l’altura” del rigor dels seus predecessors, com ha dit al seu compte de Twitter.

La seva immediata predecessora i segona tinent d’alcalde de Barcelona, Laia Ortiz, ha dit, també per Twitter, que és “un honor” exercir el càrrec de portaveu ecosocialista i que també ho és donar pas a Ribas, a qui desitja encert en el càrrec.

El Consell Nacional d’aquest dissabte també ha servit perquè el secretari general d’ICV, Josep Vendrell, anunciï que es presentarà a les eleccions primàries per elegir el candidat ecosocialista de les generals, a les quals no concorreran els colíders del partit: ni Dolors Camats ni Joan Herrera.