La nova generació Audi A1 es produirà a la planta de Martorell

La planta de Seat a Martorell està d’enhorabona, no només perquè la marca ha augmentat considerablement les vendes durant el passat 2015, sinó perquè a partir del 2018 l’Audi A1 es fabricarà a casa nostra, ajuntant-se així a l’Audi Q3. Aquesta notícia va en relació a la segona generació del petit model de la marca alemanya que, precisament, arribarà durant el 2018. Així doncs, la producció del petit Audi A1 passarà de Bèlgica a Martorell i la marca catalana es posa com a fita un volum de producció de 170.000 unitats per any.

La propera generació Audi A1 utilitzarà la plataforma MQB del grup Volkswagen que ja comencen a utilitzar els models que més recentment s’han actualitzat, com el Seat Ibiza i el Volkswagen Polo, els quals, precisament, també es fabriquen a territori espanyol, el Ibiza a Martorell i el Polo a la planta de Volkswagen a Pamplona.

Tot i les bones perspectives que apunta el nou Audi A1, no està del tot clar que el Q3 continuï ja que amb l’arribada del petit model de la marca alemanya podria desaparèixer la producció del SUV, el que significaria el final de producció d’un model que està complint amb les expectatives creades. No obstant, això són només rumors sense confirmació però sí que és cert que un model podria substituir a l’altre per tal d’evitar acomiadaments definitius o temporals.

Sens dubte, el petit Audi A1, del qual vam provar la versió amb motor 1.4 TFSI de 150 CV i canvi automàtic S-Tronic, ha estat un autèntic èxit de vendes dins del Segment B Premium on, principalment, va néixer per competir amb el MINI. De fet, al 2014 es va arribar a la xifra de 500.000 unitats venudes de l’Audi A1, així que fins al 2018 hi ha cert marge per arribar, o apropar-se, a la unitat un milió.