MARTY, el DeLorean autònom que derrapa

0

La Universitat de Stanford crea el primer DeLorean autònom

Dia 21 d’octubre de 2015, Marty McFly arriba des del passat i, en teoria, els cotxes d’avui haurien d’estar volant. Però no és així, de fet ni un petit salt poden donar ja que al caure trencarien suspensió o qualsevol altre element. Totes aquelles imatges de cotxes voladors que es pensaven que hi haurien han quedat en un no res. Això sí, seria divertit veure algun dia autopistes del cel. Però de moment ens hem de conformar amb el que hi ha i no imaginar coses molt improbables.

El que sí que tenim són cotxes autònoms que es condueixen sols i, amb aquesta recepta, han treballat els enginyers de la Universitat de Stanford que, en un dia senyalat com avui, han volgut donar un toc de futur actual al DeLorean d’en Doc. A falta de cotxes voladors, bo és un cotxe autònom, i si derrapa, doncs encara millor!

Us el presento, el seu nom és MARTY (entenem que de Marty McFly) i és un DeLorean DMC-12 modificat per tal que pugui autoconduir-se, sense que ningú toqui físicament el seu volant, accelerador, fre o transmissió. Sí. És un cotxe autònom controlat per control remot que realitza unes meravelloses derrapades amb un control absolut de la situació.

I perquè han volgut crear aquest DeLorean autònom? Segons expliquen els enginyers, s’utilitzarà com a base per desenvolupar tecnologies i algoritmes de conducció automatitzada. Està clar que això ho podien haver fet amb qualsevol altre vehicle més actual i modern, però la seva història hagués passat totalment desapercebuda ja que són moltes les marques i empreses que ja treballen en això. D’aquesta manera i en un dia de retorn al futur com avui, el seu vídeo i el seu projecte s’han tornat totalment virals.

Sens dubte Doc i McFly estaran orgullosos d’aquest DeLorean totalment autònom que derrapa de forma magistral.

MARTY, el DeLorean autònom que derrapa