Mas: “Aniré a rendir homenatge al president Companys abans d’anar al tribunal”

0
Mas cimera partits proconsulta
Mas cimera partits proconsulta
Mas cimera partits proconsulta
Mas a la cimera de partits favorables al 9N // Font: CDC

El president admet sentir-se “democràticament rebel contra l’Estat”

“Un govern espanyol rabiós”. D’aquesta manera és com Artur Mas ha definit el govern de Rajoy en una entrevista de Catalunya Ràdio, després de ser cridat a declarar per part del TSJC arran del procés participatiu del 9 de novembre de 2014. Dóna la casualitat que la declaració de l’actual President en funcions es produirà justament en el 75è aniversari de l’assassinat de Lluís Companys per part de les tropes feixistes del general Franco, una data simbòlica atenent l’actual escenari judicial que haurà de fer front. Encara així, Mas ha volgut desmarcar-se de comparacions amb Companys, per bé que sens dubte la comparació resultarà força recurrent a la premsa en els propers dies.

Mas també ha volgut defensar la legalitat del 9N, argumentant que tot i que el Tribunal Constitucional el va prohibir, la Generalitat va sol·licitar què s’havia des suspendre i mai va obtenir resposta per part del Tribunal. El President podria arribar a ser inhabilitat, cosa que des de Junts pel Sí s’ha indicat que podria no obeir-se en cas de produir-se.

[quote]“Un govern espanyol rabiós”[/quote]

Artur Mas també creu que la querella presentada contra ell (i també Joana Ortega i Irene Rigau) respon a criteris polítics, no pas jurídics: “Els nou fiscals de Catalunya en bloc van dir que no hi havia motiu per la querella”. En canvi, va ser la Fiscalia General la impulsora d’aquesta querella, la qual el President Mas creu que ha estat des d’un inici impulsada per la Moncloa com a resposta a l’acció de la Generalitat de preguntar als ciutadans mitjançant les urnes. “No tinc vocació de màrtir ni d’heroi”, ha afegit.