Mas busca aliats al Parlament

0
Mas al parlament - Diari Català
Mas al parlament

Mas preveu que la CUP no li doni suport en “molts temes” i estén la mà a altres partits

El president en funcions de la Generalitat i candidat a la reelecció, Artur Mas, ha previst aquest dimarts que la CUP no voldrà arribar a acords amb JxSí en “molts temes” que no siguin declarar la independència, i ha estès la mà a altres partits de l’hemicicle.

A el debat d’investidura i en rèplica al PP català, ha exposat que la CUP “voldrà fer la seva política autònoma al marge de la constitució de l’Estat català“; per això JxSí necessitarà altres grups per a aprovacions com la dels Pressupostos.

“Quan resulti que en molts altres temes no tinguem el suport de la CUP, estaran disposats a arribar a acords sobre les prioritats del dia a dia?“, ha preguntat al líder popular, i ha estès l’oferta a la resta de l’oposició.

Mas busca aliats a l’oposició a negociar aspectes de la governabilitat catalana tot i que no comparteixi la proclamació de l’Estat català, i oferirà diàleg a tothom si aconsegueix formar Govern: “Caldrà parlar de tot i amb tots”.

El president ha negat que JxSí estigui en mans de la CUP “en tot i per a tot”, motiu pel qual ha obert la porta a negociar amb altres formacions sobre el que no tingui a veure amb el procés independentista.