“Els diners del FLA no haurien d’estar condicionats a que la política del govern català agradi o no al govern de torn de Madrid” ha manifestat el conseller

El conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha afirmat aquest divendres que el Govern denunciarà l’Estat espanyol si entre les condicions per rebre el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) s’inclouen “criteris polítics”.

El conseller considera que les condicions imposades pel govern espanyol, que cap altre Comunitat Autònoma patirà, “traspassa una línia que no caldria traspassar”. En unes declaracions fetes als mitjans després d’un col·loqui organitzat per Sobirania i Justicia, Mas-Colell ha reconegut no conèixer encara tots els detalls de l’anunci fet pel govern espanyol al migdia, però ha deixat clar que “si la condicionalitat inclou criteris polítics”, la Generalitat ho denunciarà a totes les instàncies possibles, sense aclarar exactament el procediment a seguir.

Mas-Colell també ha recordat la importància que té per Catalunya els diners que es reben del FLA. “[El Fons] és la canalització dels diners que paguen per als seus serveis públics”, ha argumentat el conseller per acabar denunciant que aquests diners “no haurien d’estar condicionats a que la política del govern català agradi o no al Govern de torn de Madrid”.

Compartir
Article anteriorEl Govern espanyol intervé les finances catalanes
Article següentOperació contra els Latin Kings a Barcelona
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]