Mas compara la determinació del poble català amb el d’Israel

0
Artur Mas Israel
Artur Mas a Israel | Foto: Jordi Bedmar

L’expresident ha estat premiat per la Comunitat Israeliana de Barcelona per haver “promogut la col·laboració” entre Israel i Catalunya

El líder de CDC i expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que tant ara com històricament, “com a Israel, a Catalunya també hi ha un poble determinat a ser lliure”.

Mas ho ha afirmat durant la recepció benèfica organitzada per la Comunitat Israeliana de Barcelona (Cib) en commemoració del Yom Ha’atzmaut, la festivitat de la independència d’Israel, ha informat el Govern en un comunicat.

L’expresident català ha estat premiat per haver “promogut la col·laboració” entre Israel i Catalunya, i ha rebut el reconeixement de mans del president de l’Associació Catalana d’Amics d’Israel (Acai), Toni Florido, i el president de la Cib, Uri Benguigui.

Mas ha recordat la primera vegada que va viatjar a Israel, el 1986, i ha apuntat que va tornar diverses vegades durant els anys 80: “Des de la Catalunya recuperada ens fixàvem a Israel. Organitzàvem jornades a Israel quan no estava de moda, però calia per a una nació com la catalana”, ha afirmat.

El líder de CDC ha defensat el viatge oficial que una delegació de la Generalitat va fer a Israel el 2013 per signar convenis de col·laboració universitària i amb centres d’investigació: “Perquè, com amb Massachusetts i Califòrnia, ens havíem de fixar en els millors”.