Mas demana l’arxivament de la causa del 9N arran la conversa de Fdez. Díaz

0
Artur Mas 2
Artur Mas, a la seu de CDC | Foto: Europa Press

Els acusats de CDC pel 9N compareixen per denunciar “una conspiració en tota regla per destruir el sobiranisme”

La campanya electoral de CDC s’ha aturat per unes hores per comparèixer per valorar la conversa filtrada al diari Público en el que el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, conspira per trobar informació compromesa contra Convergència, Esquerra i els seus principals líders.

En una roda de premsa improvisada a la seu nacional de CDC, han comparegut els principals acusats en la causa del 9N amb Artur Mas al capdavant per demanar, precisament, que s’arxivi la causa. “Se’ns vol perseguir per defensar idees polítiques”, ha denunciat el president de CDC, que considera que a Madrid hi ha “una conspiració en tota regla per destruir el sobiranisme” liderada pel ministre de l’Interior en funcions. Creu Mas que “tot està connectat amb les urnes del 9N”, malgrat creu que ni ell ni la resta d’imputats -Joana Ortega, Francesc Homs i Irene Rigau- són les víctimes reals. “La víctima real és el poble de Catalunya”.

Més enllà de demanar l’arxivament de la causa del 9N, Artur Mas també ha demanat que la Fiscalia de l’Estat actuï d’ofici sobre aquesta filtració. “Ho ha fet per temes molt menors”, considera Artur Mas. L’expresident de la Generalitat també ha demanat als partits que es presenten a les eleccions de diumenge vinent que no engeguin el procés de recusació que portaria Francesc Homs davant el jutge per aquesta causa.