Mas inaugura el congrés fundacional plantejant un Estat “de ple dret” i a la UE

0
Artur Mas candidat
Artur Mas abans de parlar al congrés fundacional |Diari Català (Foto: Europa Press)

L’expresident de la Generalitat planteja “passar de l’autonomia a la sobirania” amb “un nou vaixell rumb a Ítaca”

L’expresident de la Generalitat i líder de la ja exCDC Artur Mas ha obert aquest divendres el congrés fundacional del partit successor proposant treballar per “un Estat català de ple dret membre de la UE”, el que ha aixecat els aplaudiments dels assistents.

Ha plantejat “passar de l’autonomia a la sobirania”, no apostant ja per un Estat plurinacional, perquè ha considerat demostrat que Espanya no té aquest rumb. Mas ha explicat que aquest divendres salpa “un nou vaixell rumb a Ítaca”, en relació amb el partit que neix just després d’haver-se enterrat les sigles de CDC.

Al principi del congrés fundacional al centre de Convencions Internacional de Barcelona, una vegada configurada la Taula, ha advertit a més que a aquest vaixell l’espera una travessia “dura i esgotadora, que toparà amb tota mena d’obstacles i inclemències”.

“Però, alhora, estarà plena exuberant de compromís, força, determinació i passió per arribar a bon port”, ha afegit Mas davant dels participants al congrés. Segons Mas, el nou projecte neix amb vocació de centralitat social, de representar a amplis sectors i sensibilitats, així com allunyat d'”hiperdoctrines i hiperideologies”.